loader-logo

A Trodat bélyegző gyártó vállalat rövid története

A piacvezető bélyegző készítő cég, jelenleg a Trodat. Az úttörő Trodat vállalat 1912-ben indult egy konyhából. Bélyegző festékek gyártásával kezdték pályafutásukat, majd eljutottak évi több száz ezer bélyegző gyártásáig, több mint 40 nemzetközi leányvállalaton keresztül.

KORAI TÖRTÉNET (1900-1970)

1912-ben kezdődött a Trodat története Bécsben Franz Just-tal, feleségével és tűzhelyükkel. A pár, bélyegző festékeket főzött, majd üvegpalackokba töltötték őket. Ami családi vállalkozásként kezdődött, hamarosan virágzó vállalattá nőtte ki magá. A Bécsen keresztül utazó irodisták miatt, hamar elkezdett növekedni a cég forgalma. Ennek eredményeként 1927-ben nagyobb központba költöztek.

Húsz évvel később, 1947-ben Walter Justnak komoly terve volt a vállalat bővítésére.
Közvetlenül a háború után elterjedt a bizalmatlanság az osztrák shilling iránt. Walter földet vásárolt, hogy áttelepüljön az ausztriai Welsbe. Szerencsére képes volt az Európai Helyreállítási Program (ERP) által kínált kölcsönhöz jutni, amelyben az Egyesült Államok segítséget nyújtott Nyugat-Európának. Ez a lépés a vállalat hamarosan nemzetközi exportőrré történő átalakulását jelentette. 1951-ben Felső-Ausztriába költöztek és termékeket küldtek Svájcba, Dániába, Hollandiába és Németországba.

1968-ban született a ma ismert Trodat márkanév. A cég, korának legsikeresebb termékeit kezdte megalkotni – ekkor fejlesztették ki Trodat dátum bélyegzőt. A cég bejegyezte a „Trodat” szabadalmat. A „Tro” a korábban használt műanyagra (Trolitul) utal, a „dat” pedig a „dátumra” utal. A dátumbélyegzők sikere azt eredményezte, hogy a vállalat hivatalos névként a „Trodat” -ot vette át.

A Trodat tartotta a bélyegző gyártó piac vezetését a műanyag- és önfestő bélyegző megjelenésével 1976-ban. Ez a termék növelte és mai napig növeli a munkahelyi hatékonyságot, és továbbra is a Trodat egyik legnépszerűbb és legpraktikusabb bélyegzője.

Aranykor (1990 – 2000-es évek)
A Trodat továbbra is kiváló minőségű bélyegzőket tervezett szakemberek számára az iparágak minden területén. Az akkori cégek közül elsőként, a Trodat, kezdett el lézertechnológiát használni, a bélyegzőszöveg-táblák kifejlesztésére. Trodat új bélyegzősora emelte a mércét az irodai szakemberek számára. Ezek az ergonómiai bélyegzők fejlett tervezési elemeket tartalmaztak, amelyek növelték a megbízhatóságot és az egységességet.  trodat-belyegzo-keszites-belyegzomuvek.hu

A Trodat 1998-ban nyitotta első webshopját, amellyel növelte a cég hatékonyságát. Ez lehetővé tette magánszemélyek és vállalatok számára egyedi bélyegzők készítését vagy más klasszikus Trodat bélyegzők megrendelését.

Kortárs (2001-MOST)
Az ezredforduló óta a Trodat számos újítást fejlesztett ki, az egyik a többszínű bélyegző volt. 2005-ben testvérvállalatának, a Trotecnek a segítségével a Trodat kifejlesztette és szabadalmaztatta a többszínű megjelenítési technológiát.

Három évvel később a gumibélyegző újragondolt kialakítását mutatta be a hordozható Mobile Printy-vel. Az új termék egy jövőkép életrekeltése volt egy funkcionális, praktikus és – ahogy a neve is mutatja – mobil bélyegző létrehozása. A bélyegző süllyesztett tintapatronja azonban megakadályozta a bélyeg tintájával való érintkezést, így a felhasználók ujjai tiszták maradnak. A vállalat megszűntette a fogyasztók aggodalmait, csak az első évben több mint egymillió Mobile Printy-t adott el. trodat- datumbelyegzo - belyegzomuvek.hu

Az elmúlt évtizedben a Trodat fejlődése nemcsak az ügyfeleket, hanem a környezetet is pozitívan befolyásolta. A Trodat 2011-ben vezette be az környezetbarát bélyegzőt: az Original Printy 4.0-t. A vállalat termeléséből 49% -kal csökkentette a CO2-kibocsátást, és az új terméket 65% -ban újrahasznosított műanyagból gyártja. A termelés elkerülhetetlen CO2 kibocsátásának ellensúlyozása érdekében a Trodat befektetett a WWF által ajánlott Gold Standard klímavédelmi projektekbe.

A raktáraktól a bíróságokon át az élelmiszer-szolgáltató létesítményekig, a különféle vállalkozások hálásak az olyan termékek egyszerűségéért, mint az önfestő módszerrel ellátott dátumbélyegzők. A Trodat bélyegzők biztosan tovább fognak fejlődni, még nagyobb hatékonyságot elérve a kis- és középvállalatok számára egyaránt.

0 Points


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük